University of Barcelona, AdSalutem Launch Chair to Enhance Life Quality for Sleep Disorder Patients

University of Barcelona

La Universitat de Barcelona i AdSalutem, Institut del Son, han presentat avui la Càtedra UB AdSalutem del Son i els seus Trastorns, al Paranimf de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB. La col·laboració de les dues institucions impulsarà activitats de recerca, formació, docència i difusió en aquesta disciplina mèdica, amb l'objectiu d'afavorir un son saludable i millorar el benestar i la qualitat de vida dels pacients amb trastorns del son.

Un dels reptes de la medicina moderna és promoure uns hàbits del son saludables i tractar-ne els possibles trastorns, com l'insomni, les apnees, els roncs, el somnambulisme, la paràlisi del son, la síndrome de les cames inquietes o el trastorn de conducta del son REM. Una qualitat i una quantitat no adequades del son s'associen amb malalties com l'ictus, l'infart de cor, l'obesitat, la hipertensió, l'obesitat, la diabetis, l'insomni, la depressió, el Parkinson i l'Alzheimer, entre d'altres. Per això, la inversió en formació, recerca i difusió en aquesta àrea pot ajudar a contribuir de manera molt positiva en la salut de qui pateix aquests trastorns.

Les activitats que impulsarà la càtedra estan relacionades amb el desenvolupament de cursos teòrics i pràctics de formació clínica per a universitaris i professionals de la salut, les estades en unitats del son, el foment de la recerca publicoprivada en aquest àmbit, l'impuls de publicacions científiques sobre el son o la creació d'un premi nacional de recerca, entre altres accions.

/Public Release. This material from the originating organization/author(s) might be of the point-in-time nature, and edited for clarity, style and length. Mirage.News does not take institutional positions or sides, and all views, positions, and conclusions expressed herein are solely those of the author(s).View in full here.