Autonomous Cars' Legal Safety Debated at Barcelona University

On 6 and 7 June, the EPSI UAB will hold the International Congress on Autonomous Driving and Legal Safety of Transport, in the framework of the homonymous project funded by the Ministry of Science and Innovation, in Room 307 of the Edifici Blanc. The meeting will be held in hybrid format, also through the online platform Teams, and will bring together panels of experts to reflect on the challenges related to safety and the increasing use of automated transport vehicles.

Conducció autònoma

Self-driving cars are on the rise, becoming a reality in various scenarios and technologies that operate in the world of mobility, as well as in public and private safety. However, these advances in the automation of driving bring with them a series of challenges, both for companies and for lawyers and authorities at global, European, national and local levels.

Challenges of driving automation: a cross-cutting challenge

En el congrés, que comptarà amb un panell de ponents de primer nivell en un doble format presencial i híbrid, dinàmic i amè, s'abordaran qüestions com:

  • L'automatització de les funcions dels automòbils, que implica un canvi de rols en el conductor que ha de garantir la seguretat.
  • Els reptes de regulació en diversos àmbits com l'assegurament dels vehicles, els accidents de trànsit o la responsabilitat civil i penal.
  • La conducció de drons amb múltiples usos, tant de caràcter recreatiu com amb finalitats de seguretat, que comporta reptes de caràcter ètic i jurídic, afectant als drets fonamentals, com per exemple els relatius a la privacitat.
  • En la navegabilitat dels vaixells autònoms, es plantegen qüestions variades en relació amb la seva regulació, així com els possibles accidents en el transport de mercaderies.

Conferenciants nacionals i internacionals especialitzats, com a juristes de prestigiós prestigi, enginyers, perits i professionals de la seguretat pública, així com experts de l'àmbit acadèmic oferiran ponències durant els dos dies del congrés, que s'estructurarà al voltant de panells temàtics.

La inauguració anirà a càrrec de la directora de Prevenció i Seguretat Integral - Escola FUAB Formació, Montserrat Iglesias-Lucía, mentre que Eliseo Sierra Noguero, investigador principal del projecte Conducció Autònoma i Seguretat Jurídica del Transport (ADLAW), serà el responsable de la cloenda de l'acte.

El congrés compta amb el suport d'entitats com el Ministeri de Ciència i Innovació, Revista Espanyola d'Assegurances, l'Associació Internacional de Drets de Segurs-Secció Espanyola, ADLAW i Adevic.

Podeu consultar el programa del Congrés i les diverses conferències en aquest enllaç.

La inscripció és gratuïta a l'esdeveniment. Podeu escollir com participareu a las jornades: assistència presencial o assistència en línia (clique sobre l'opció que us interessi més).

*Projecte d'I+D+I sobre Conducció Autònoma i Seguretat Jurídica del Transport (ADLAW). Projecte financiat per la Convocatòria de Projectes de Generació de Coneixement 2021 del Ministeri de Ciència i Innovació. Modalitat: Recerca No Orientada Tipus B. PID2021-123070NB-I00 (2022-2025)

/UAB Public Release. This material from the originating organization/author(s) might be of the point-in-time nature, and edited for clarity, style and length. Mirage.News does not take institutional positions or sides, and all views, positions, and conclusions expressed herein are solely those of the author(s).View in full here.