Construction commences on Wellington library’s outdoor living room

Macquarie Regional Library in Wellington is about to embrace the great outdoors with the addition of an ‘Outdoor Living Room’. The new outdoor space will transform the flat grass area adjacent to the library into a multi-purpose outdoor lounge room for reading, events and community meetings.

Dubbo Region Mayor, Stephen Lawrence said this is a great use of unused space with added benefits for the community. “The grass next to the library has been unused for some time now, an outdoor living room area is a forward thinking approach to the way we use community facilities. The space will be comfortable, welcoming and provide everyone in the community with an enjoyable space to hold meetings, attend small events, or provide a comfortable area for visitors to just read at leisure,” said Mr Lawrence.

The construction of the outdoor living room commenced Monday 21 June 2021 and is expected to be complete by October 2021. The project is co-funded by DRC ($62,000) and the Australian Government under the Drought Communities Project funded ($50,000).

Federal Member for Calare, Andrew Gee MP said he was enthusiastic about the many benefits this project would deliver for Wellington.

“I’m excited to see work starting on the new outdoor reading area at the much-loved Wellington Library. The works will combine the great outdoors with a love of reading and learning, and offer the town a new space where community groups can meet,” said Mr Gee.

Once the work is finished I’ll certainly be stopping by for a good read and catch-up with friends.”

DRC’s Director Liveability Skye Price said “Introduction of an outdoor living room will enable Wellington Library to have improved connectivity with Cameron Park and a genuine green environment, comprising carefully selected vegetation plantings, in a garden setting. It will provide shaded space for story time sessions, quiet reading and reflection, as well as other library and lifelong learning pursuits.”

The outdoor area has been designed internally and drafted by local engineers. It will include seating areas, natural timber fencing as well as a variety of plantings and soft landscaping to provide a tranquil and aesthetically pleasing environment.

library

/Public Release. This material comes from the originating organization and may be of a point-in-time nature, edited for clarity, style and length. View in full here.