500 Specialists Gather at UAB for 29th Spanish Research Conference

More than 500 specialists in science policy and management of research, transfer and innovation will meet on 29-30 November and 1 December at the 29th Spanish Universities Research Conference, which the UAB is hosting and organising in collaboration with the Sectorial Commission of R&D+i of CRUE Spanish Universities.

Il·lustració gràfica recreant les columnes de la UAB

Les Jornades tenen com a objectiu intercanviar experiències, arribar a consensos i analitzar, debatre i proposar recomanacions i protocols d'actuació sobre qüestions clau dels plans i les estratègies que afecten l'R+D+I de les universitats espanyoles.

En aquesta edició, s'hi tractaran temàtiques de gran interès per al sistema de recerca espanyol, com la reforma de l'avaluació investigadora a l'ANECA (Asociación Nacional de Evaluación de la Calidad y Acreditación), que centrarà la ponència inaugural, a càrrec de la directora d'aquest organisme, Pilar Paneque. També tindrà lloc la presentació dels resultats de l'enquesta sobre recerca i transferència de coneixements a les universitats, a càrrec del vicerector d'Innovació i Transferència de la Universitat Politècnica de València, Salvador Coll Arnau.

Altres temes que s'hi debatran, en diferents taules rodones, abordaran l'ètica en la recerca i nous aspectes a considerar en aquest àmbit, com ara la irrupció del ChatGPT o pel que fa als comportaments i estratègies de publicació; i la recerca a les universitats espanyoles, amb l'impacte internacional, la ciència oberta i la perspectiva de gènere com a focus principals.

El primer dia les Jornades tindran lloc al campus de la UAB, amb la trobada de les cinc xarxes que formen part de la Comissió Sectorial d'R+D+I de la CRUE: RedUGI (gestió de la recerca), RedOTRI (transferència de resultats de recerca), RedDivulga (divulgació i cultura científica), RedOE (oficines europees) i REBIUN (biblioteques universitàries). Els dies 30 de novembre i 1 de desembre, la trobada es farà al World Trade Center Barcelona.

Conference Programme

/UAB Public Release. This material from the originating organization/author(s) might be of the point-in-time nature, and edited for clarity, style and length. Mirage.News does not take institutional positions or sides, and all views, positions, and conclusions expressed herein are solely those of the author(s).View in full here.