UAB Leads Creation of European Cluster on Migration Research

UAB Sociology Professor Teresa Sordé-Martí will be at the head of the creation of the EU Migration Research cluster.

Teresa Sordé-Martí, catedràtica del Departament de Sociologia de la UAB i investigadora principal del projecte H2020 "Refuge-ed: Effective practices in education, mental health and psychosocial support for the integration of refugee children" ha assumit l'encàrrec de l'Agència Executiva d'Investigació Europea (REA) de liderar i organitzar la creació d'un clúster que inclou projectes de l'àrea de migracions finançats amb fons de la Unió Europea.

L'agrupació, anomenada EU Migration Research, es compon de 39 projectes H2020 i Horizon Europe, ja sigui en curs o finalitzats. El seu objectiu principal és potenciar l'impacte científic, polític i social dels projectes mitjançant l'establiment de sinergies i línies d'actuació col·laboratives per als propers anys.

L'objectiu del clúster, un tipus d'iniciativa que ja s'està duent a terme en altres àrees de recerca, és promoure sinergies productives, una millor coordinació i, en darrer terme, millorar l'impacte polític i social de les investigacions finançades amb fons públics.

A la primera reunió, celebrada el 2 de maig passat, es van acordar tres objectius específics: crear un espai de treball compartit per coordinar esforços dins del grup, utilitzar les xarxes existents de cada projecte per promoure una xarxa amb efecte multiplicador i organitzar i coordinar espais que ajudin a assolir un impacte polític d'aquestes investigacions. Amb aquesta finalitat es preveu organitzar taules de discussió política i policy briefs, i aprofitar la conjuntura que ofereix la presidència espanyola del Consell de la UE.

/UAB Public Release. This material from the originating organization/author(s) might be of the point-in-time nature, and edited for clarity, style and length. Mirage.News does not take institutional positions or sides, and all views, positions, and conclusions expressed herein are solely those of the author(s).View in full here.