University invites proposals for sustainable Mediterranean ecosystem

The European project NEX-LABS led by the UAB has launched several participative proposals to to set down the bases of an international cooperation combining a start-up, incubators and accelerators in Italy, Lebanon, Tunisia, Cyprus, Spain, Egypt and Jordan. The project's mission is to favour more innovation and entrepreneurship in the Mediterranean region and advance towards a sustainable ecosystem of the water, energy and food sectors.

Persona treballant en un cultiu de cireres

Des de fa tres anys, el consorci del projecte NEX-LABS, finançat per la Unió Europea en el marc del programa ENI CBC Med i liderat pel Centre Grup de Tècniques de Separació en Química (GTS) de la UAB, treballa per avançar cap a un ecosistema sostenible en els sectors de l'aigua, l'energia i l'alimentació (WEF, per les sigles en anglès), a la regió mediterrània. Un dels seus objectius és crear una xarxa de laboratoris d'innovació als països participants per proporcionar suport, formació i tutoria a joves emprenedors i facilitar l'intercanvi de coneixements, experiència i bones pràctiques amb les empreses ja establertes per fomentar-hi el creixement i el desenvolupament econòmic.

Ara, el consorci ha anunciat un ampli ventall d'oportunitats per als innovadors interessats a participar-hi. En destaquen dues convocatòries, obertes a investigadors i empresaris: un programa de generació d'idees obert a la participació de fins a trenta persones i diverses ajudes a la innovació per a emprenedors i pimes amb seu als països membres del projecte. A més, ha llançat una convocatòria de tres ajudes addicionals dedicades a l'ecosistema libanès: per a start-up i pimes, per a assajos d'empreses incipients i per a la comercialització de propostes d'acadèmics i estudiants.

El projecte NEX-LABS ha establert ja dos NEXUS Driven Open Living Labs (NDOLLs) al Líban i Jordània, que reuneixen científics, indústries, societat i comunitats empresarials per col·laborar, innovar i cocrear el futur del sector WEF. El primer es troba al campus de ciències i tecnologia Dekwaneh de la Universitat Saint Joseph de Beirut, mentre que el de Jordània està allotjat a la incubadora iPARK d'Aqaba.

A més, el projecte ja ha seleccionat vint candidats entre els cent aspirants per a les seves ajudes a la mobilitat d'innovadors mediterranis, que participaran en dues missions de recerca: a Itàlia aquest mes de maig i a Espanya al juliol. Els participants es reuniran amb diferents clústers dels països socis mediterranis per intercanviar coneixement sobre bones pràctiques, identificar oportunitats de cooperació transfronterera i explorar potencials associacions estratègiques.

Més informació sobre el projecte NEX-LABS

/UAB Public Release. This material from the originating organization/author(s) might be of the point-in-time nature, and edited for clarity, style and length. Mirage.News does not take institutional positions or sides, and all views, positions, and conclusions expressed herein are solely those of the author(s).View in full here.